sâmbătă, 22 decembrie 2018


INFORMARE
          Comitetul executiv al asociației de proprietari, întrunit în ședința lunară la data de 20.12.2018, a discutat următoarele:

1 – stadiul acordurilor exprimate pentru modernizarea ascensoarelor, (total proprietari = 200),  se prezintă astfel: 153 – DA; 8 – NU;

2 – depunerea unei cereri de chemare în judecată la judecătoria sectorului 6, în temeiul art.1107 și 1560 din Codul Civil, împotriva succesorilor de la apart. 143 pentru recuperarea creanței asociației;

3 – numărul documentelor depuse pentru reexpertizarea blocului pornind de la scrisoarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic = 61. Asteptăm depunerea în continuare a acestora pentru a le trimite Administrației Municipale;

4 – a aprobat: proiectul bugetului asociației pe anul 2019; fișele de post ale salariaților asociației conform noii legi a asociațiilor de proprietari; evaluările celor 4 salariați (ad-tor, îngrijitor, 2 femei de serviciu) pe anul 2018;   

5 – stabilirea de măsuri ce trebuie avute în vedere pe timpul sărbătorilor de iarnă de salariați și proprietari/chiriași. Proprietarii/chiriașii dacă pleacă din localitate să stabilească un punct de contact (de regulă un vecin din bloc), în cazul în care ar fi necesară intrarea în apartament pentru remedierea unor avarii la partea comună;

 6– împuterniciri acordate administratorului de imobil de a transmite avizul motivat, a obține acordul de la proprietar pentru executarea interventiei și a semna, în numele asociației, unele documente legate de înlăturarea avariilor la părțile comune (anexa nr. 1 la contractul de prestări servicii);

7 – modificarea contractului individual de muncă al salariatului Gheorghe Nicoleta pentru preluarea și a scării nr.1 din bloc pentru curățenie.

Președinte asociație,
State Ioan

INSTIINTARE


- ÎNȘTIINȚARE -
ADRESĂ DE LA ADMINISTRAȚIA MUNICIPALĂ
pentru CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR cu RISC SEISMIC
1 – Alăturat vă prezint copie de pe adresa primită de la ADMINISTRAȚIA MUNICIPALĂ pentru CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR cu RISC SEISMIC.
            1.1. - Din acest document reiese că blocul nostru este încadrat, după normativele vechi de proiectare, în categoria de Urgență U3, ca urmare a unei expertize efectuate în anul 1993.
            1.2. - În vigoare este un alt normativ de proiectare, iar pentru încadrarea în noile clase de risc seismic (R1,R2, R3, R4) este necesară o reexpertizare a clădirii.
1.3. - Pentru a se realiza o nouă expertiză, suntem obligați a completa un tabel (listă) cu datele locuinței, semnătura proprietarului și copie după actul de proprietate (contract de vânzare cumpărare; contract de donație; certificat de moștenitor; carte funciară; etc.)- vezi listă anexă.
2 - CE TREBUIE SĂ FACĂ FIECARE PROPRIETAR?
            2.1. - Să completeze, cât mai repede, lista anexată, să facă o copie a actului de proprietate și să depună aceste documente: fie în cutia administrației de la fiecare scară, fie se predau direct la administrație în ziua plății intreținerii.

În lista anexată, vă recomand completarea rubricilor, astfel:
-         Col. 1= Nr. apartament - nr. apart. d-tră;
-         Col.2 = Proprietate privată a persoanelor fizice – numele și prenumele proprietarului. În coproprietate, se pot trece toți coproprietarii.
-         Col. 3 și 4 = nu se completează
-         Col.5 = Tipul actului  - nr. și data contractului de vânzare cumpărare, contractului de donație, certificatului de moștenitor; etc.
-         Col.6 = Emitentul actului de proprietate – Notar sau hotărâre judecătorească, etc.
      -    Col.7 = Nr. și data intabulării în cartea funciară – se trec aceste date dacă locuința are carte funciară. Dacă locuința are carte funciară se atașează o copie după cartea funciară, fără a mai depune alte acte de proprietate, iar coloanele 5, 6 și 7 se completează cu datele din cartea funciară.
Dacă nu aveți întocmită cartea funciară a locuinței, puteți apela la firmele specializate de pe piață. Conform H.G. nr.294/2015 privind aprobarea Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023, deschiderea cărților funciare se asigură din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
-         Col.8 și 9 – suprafața utilă și cota-parte indiviză -se completează cu datele din actul de proprietate.
-         Col.10Semnătura proprietarului sau a proprietarilor în caz de coproprietate.

2.2. - În cazul în care, nu sunteți de acord cu înmânarea unei copii de pe actul de proprietate, procedați astfel: a) se trec datele în listă; b) semnați lista; c)  bifați cu ,,X” mențiunea de la subsolul listei ,,Nu depun copie act de proprietate”.
2.3. - Dacă nu aveți carte funciară, bifați cu ,,X” mențiunea de la subsolul listei: ,,Nu dețin CF”.
2.4. - Toate copiile după actele de proprietate vor fi păstrate la președintele asociației, care va răspunde de confidențialitatea datelor și le va preda Administrației Municipale.

3 - Legea nr.196/2018 a asociațiilor de proprietari, în art.6, obligă proprietarul de a cere biroului de cadastru și publicitate imobiliară sector 6, înscrierea locuinței în cartea funciară,

Președintele asociației de proprietari

State Ioan